Isolatiechape

PUR:
Pur is een hardschuim met een hoog thermisch isolerend vermogen en wordt in hoofdzaak gebruikt voor het isoleren van vloeren en andere bouwconstructies. Pur wordt rechtstreeks op de ondergrond gespoten en is onmiddelijk na het spuiten beloopbaar. Er zijn wel enkele voorwaarden die dienen gerespecteerd te worden voor het aanbrengen van Pur.

  • Woning dient volledig wind en waterdicht te zijn
  • Oppervlakte moet volledig stofvrij zijn

Pur wordt toegepast als isolatielaag onder dekvloeren (chape). De Pur kan overigens voorzien worden van vloerverwarming (zie foto op pagina). Pur is eveneens verkrijgbaar in vast platen. Die worden geplaatst op een effen ondergrond.

Schuimbeton

Schuimbeton is een mengsel van cement, zand, water en schuim. Bij het uitharden vormen zich kleine belletjes. Het heeft een licht isolerende werking en wordt voornamelijk gebruikt als uitvallingslaag onder de chape, bijvoorbeeld om leidingen te beschermen.

Er zijn echter nog andere toepassingen van schuimbeton. Het kan bijvoorbeeld dienen als onderlaag voor vloerverwarming, maar men kan er ook holle ruimtes zoals kruipkelders mee opvullen. Het kan ook voor een afschot zorgen op platte daken.

Schuimbeton wordt beschouwd als een soort isolatiechape, maar de isolerende waarde ervan is eigenlijk maar matig in vergelijking met andere isolerende chapes. De precieze isolatiewaarde zal afhankelijk zijn van de samenstelling van het materiaal ( hoe meer belletjes in het schuimbeton, hoe hoger de isolatiewaarde ). Isolatiechapes met PUR-granulaten of polystyreenkorrels zijn goede alternatieven als je op zoek bent naar een chape met betere isolerende eigenschappen.

De droogtijd van het schuimbeton bedraagt doorgaans slechts enkele dagen, maar dit is sterk afhankelijk van de dikte van het materiaal en de samenstelling ervan. Na het drogen wordt doorgaans nog een gewone chapelaag gelegd. Daarboven komt dan een definitieve vloerafwerking te liggen.

VOORDELEN :

– Redelijk licht. Het precieze gewicht hangt af van de samenstelling
– Het materiaal is ongevoelig voor rot en schimmels en gaat ook lang mee
– Goede cohesie
– Aangezien schuimbeton zelfnivellerend is, kan de plaatsing ervan eenvoudig en snel verlopen
– Het gaat om een vloeibare chape. Dit betekent dat ze goed alle hoeken kan bereiken

Image module

EPS Korrel

EPS korrels is een sterk isolerende uitvullaag – cementgebonden mortel die bestaat uit een mengsel van fijne parels die op het moment van de aanmaak omhuld worden met de juiste toeslagstoffen waardoor de verbeterde isolerende eigenschappen bekomen worden.

EPS korrels heeft uitstekende isolatie waarden.

Wij gebruiken uitsluitend nieuwe parels met een korrelgrootte van 2mm-3mm voor optimale isolatiewaarde.

Bekijk : www.er-isolatiemortel.be 

Akoestische isolatie

Bestaat uit een geluidsisolerende mat verkrijgbaar in verschillende prijsklasse en diktes. Het plaatsen van een mat wordt vaak toegepast op verdiepingen om zo de geluidsoverdracht naar lagere gelegen gedeelten beperkt te houden.